Victorie mare pentru FCSB: 1-0 cu Lazio Roma, în Liga Europa

Harlem Gnohere a marcat un gol extrem de important pentru Steaua în meciul cu Lazio. Foto: Captură Digisport
Harlem Gnohere a marcat un gol extrem de important pentru Steaua în meciul cu Lazio. Foto: Captură Digisport

FCSB a câștigat prima bătălie cu Lazio Roma, una dintre cele mai puternice formații din Serie A, printr-un gol solitar marcat de Harlem Gnohere, în prima manșă din șaisprezecimile de finală ale Ligii Europa.

Atacantul francez al ”roș-albaștrilor” a finalizat un contraatac fulger, la care au contribuit și italienii, prin câteva greșeli mari. Lazio, care este o formație foarte ofensivă, a dat o replică puternică în repriza secundă, când i-a avut în teren pe Ciro Immobile – golgheterul campionatului italian – și pe excelentul brazilian Felipe Anderson.

Lazio nu mai pierduse un meci fără să marcheze din mai 2017, când se înclina cu 0-2 la Torino, în fața campioanei Juventus.

FCSB s-a închis bine în partea secundă a duelului și a avut noroc la câteva faze periculoase ale oaspeților. În toată istoria clubului bucureștean (și aici includem și Steaua București) nu s-a reușit niciodată eliminarea unei formații din Italia în cupele europene.

Lazio ar putea, foarte bine, să fie prima, mai ales că în ultimele două sezoane, romanii au fost eliminați, în aceeași fază a Ligii Europa, de formații din Est: Ludogoreț Razgrad și Sparta Praga.

„Echipa lui Inzaghi nu bate pe nimeni de 5 meciuri! A pierdut și la București, în fața Stelei, o echipă cu adevărat modestă”, a titrat ziarul italian Corriere della Sera.

Antrenorul Simona Inzaghi a fost mai diplomat la conferința de presă de după meci: ”Am avut ghinion, am jucat bine, dar nu am reușit să marcăm. Din fericire, mai este partida retur. Dacă vom juca la fel, sunt sigur că ne vom califica”.

Returul se dispută joia viitoare, pe Stadio Olimpico din Roma.