Victorie de senzație a Soranei Cîrstea la Miami. A ajuns în semifinale

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului Miami Open, după ce a trecut în sferturi de belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial.

Românca s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după un meci în care a făcut dooar nouă greşeli neforţate, în timp ce adversara sa a avut 21.

„Cred că am rămas fără cuvinte. Am venit aici știind că va fi un meci greu. Aryna lovește atât de tare. Sunt foarte, foarte fericită cu prestația mea de astăzi. E un pic neașteptat, sinceră să fiu.

Oamenii tot numără zilele, lunile, anii. Eu nu dau mare importanță. Doar muncesc alături de antrenorul meu, Thomas Johansson. Am început colaborarea în decembrie și cred că totul merge extraordinar. Nu mă definesc numerele. Doar rămân modestă și merg mai departe.

A fost o atmosferă fantastică. M-am bucurat de public, de sprijin. Să văd steagurile românești… e special. Oriunde am juca, fanii români sunt alături de noi, A fost o zi grozavă pentru mine și pentru toți cei prezenți”, a spus Sorana Cîrstea, la Digi Sport 2.

După succesul cu Aryna Sabalenka, Sorana a primit 390 de puncte în clasamentul WTA. Acum, într-un clasament live, Cîrstea este pe locul 41, cu 1.218 puncte.

Pentru accederea în semifinale, Sorana Cîrstea are asigurat un cec în valoare de 352.000 de dolari. Locul în finală se recompensează cu 662.000 de dolari, iar campioana va lua 1.262.000 de dolari.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.