Victoria carierei pentru Gabriela Ruse: E în finală la Hamburg!

Gabriela Ruse a făcut un meci extraordinar cu Agnieszka Radwanska la Wimbledon. Foto: gabriela-ruse.ro

Jucătoarea de tenis Elena-Gabriela Ruse (23 de ani) s-a calificat azi în prima ei finală în circuitul WTA, la turneul de la Hamburg, în Germania.

Bucureșteanca în vârstă de 23 de ani a învins-o în semifinalele turneului disputat pe zgură pe ucraineanca Dayana Yastremska, principala favorită a competiției.

Gabriela Ruse, care a ajuns pe tabloul principal la Hamburg după ce a trecut de calificări, a reușit să revină splendid în partidă, după ce a pierdut primul set la 2, și să le câștige pe următoarele cu 6-1, 6-4.

După punctul final, Ruse, aflată pe locul 198 în lume, a izbucnit în lacrimi.

”Sunt foarte fericită. Vreau să-i mulțumesc antrenorului meu, care m-a suportat în fiecare zi, dar și publicului, care m-a sprijinit în fiecare zi”, a spus Ruse pe teren, după izbânda din semifinale împotriva jucătoarei aflate pe locul 48 în lume.

”Este incredibil ce mi se întâmplă. După o serie lungă de accidentări, nu pot crede că am ajuns până aici”, a mai spus românca în vârstă de 23 de ani.

După ce a trecut de calificări, Gabriela Ruse a mers ceas la Hamburg, învingându-le, pe rând, pe elvețianca Jil eBelen Teichmann, pe nemțoaica Anna Zaja și pe americanca Danielle Collins.

În finală, românca va încrucișa racheta cu Andrea Petkovic, nemțoaică aflată pe locul 130 în lume. Meciul începe duminică, la ora 13:00.

Pentru calificarea în finală, Ruse şi-a asigurat un cec de 13.224 de euro şi 198 de puncte WTA.