Victor Ponta ar putea candida la Primăria Capitalei. PNL vrea o alianță extinsă cu USR PLUS

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liderul Pro România, Victor Ponta, nu exclude total varianta unei candidaturi la Primăria Capitalei, însă spune că nu și-o dorește deocamdată. Într-un interviu pentru Libertatea, Ponta și-a anunțat foștii colegi de partid din PSD că Pro România va avea proprii candidați la Primăria Bucureștiului și la primăriile de sector.

În același timp, Gabriela Firea a spus că îi urează suscces „domnului Victor Ponta atât la alegerile pentru Primăria Capitalei, cât și la scrutinul pentru Prezidențiale din 2024”.

Zilele trecute și vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a spus că nu s-au concretizat negocierile cu PSD și se negociază cu „personalități importante”. „Cred că vom avea o soluție foarte bună, discutăm cu personalități importante. Ultima variantă e Victor Ponta, candidatura sa la Primăria București va crea un avantaj extraordinar partidului.

Majoritatea din partid credem că intrarea lui Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Țuțuianu la Digi 24.

PNL vrea alianță și pentru primăriile de sector cu USR PLUS

Ludovic Orban a declarat, joi, la B1TV, că și-ar dori ca PNL să ajungă la o înțelegere cu alianța USR PLUS pentru a-și stabili candidați unici pentru primăriile din București.

Premierul a declarat că așa cum liberalii ”au făcut un sacrificiu” și l-au sprijinit pe Nicușor Dan, la fel și alianța ar trebui să cadă la o înțelegere cu PNL pentru primăriile de sector.

„Sigur că aş prefera să ajungem la o înţelegere. Aşa cum noi am făcut un sacrificiu şi l-am sprijinit pe Nicuşor Dan, noi ne-am dori să mergem pe o formulă comună şi la sectoare, şi la consiliile locale. Dacă alţii nu vor fi de acord, va trebui să intrăm în competiţie, dar într-o competiţie în care nu avem decât un singur adversar – PSD, iar obiectivul nostru este să scoatem complet PSD-ul din Bucureşti”, a declarat Orban la B1 TV

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.