Victor Micula ar fi participat, cagulat, la o percheziție a poliției

FOTO: Redactia Bihoreanul/Youtube
FOTO: Redactia Bihoreanul/Youtube

Fiul lui Viorel Micula, Victor Micula, unul dintre patronii European Drinks, a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea, potrivit G4Media.ro.

În noiembrie 2018, Victor Micula le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival s-a urcat băut la volan. Polițiștii l-au prins în flagrant pe rivalul acestuia, iar la percheziționarea corporală ar fi participat și Victor Micula, îmbrăcat în polițist și cu cagulă pe față.

De asemenea, Victor Micula ar fi avut acces în baza de date a poliției și a folosit-o pentru a-l identifica pe șoferul unei mașini pe care l-a șicanat în trafic. Micula a mers la Poliție, unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat baza de date ale MAI pentru a căuta informații despre șoferul mașinii.

Micula junior ar fi accesat baza de date MAI și pentru a afla informații despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău.

„În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeași încăpere unde își desfășura activitatea suspecta Ile Camelia, și anume în Poliția Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezența unei persoane aflate în cercul său relațional, cu folosirea userului și parolei numitei Ile Camelia, care și-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depășirea limitelor autorizării permise agentului de poliție Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, în scopul de afla date confidențiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliției Mun. Oradea”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula petru acces ilegal la un sistem informatic, instiare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurparea de calități oficiale.

Agenții de poliție Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca și Claudiu Rengle au fost puși sub acuzare pentru acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu, potrivit G4Media.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.