Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns în România

Kamala Harris FOTO: Facebook
Kamala Harris FOTO: Facebook

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a ajuns, astăzi, la Bucureşti, în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului. Kamala Harris are în agendă o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, de la ora 14.00.

Cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă comune, la ora 15.30. În contextul prezenţei la Bucureşti a delegaţiei americane, Poliția Capitalei le recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea pe DN1, în intervalul orar 12.00-17.00, deoarece s-ar putea forma ambuteiaje.

Administraţia Prezidenţială a explicat, într-un comunicat, că prezenţa la Bucureşti a vicepreşedintelui Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al SUA de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul estic.

Totodată,  administraţia americană dorește să își arate aprecierea pentru implicarea României în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.