Vicepreședinte PSD: „Există conflicte în PSD și aș spune că sunt grave!”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat despre ieșenii care au protestat pe străzile orașului că sunt „o mulțime pașnică care nu părea coordonată de nicio forță obscură, care ieșise dintr-o dragoste de țară evidentă”.

Într-un interviu pentru Radio Hit Iași, preluat de Republica.ro, primarul PSD din Iași, care este vicepreședinte al partidului la nivel național și președinte interimar al filialei Iași, a mai spus că își cere scuze în numele celor care au adus jigniri la adresa unor companii multinaționale, acuzându-le de implicare în organizarea protestelor.

„A-ți cere scuze este un element de forță a unui om puternic. Un om care își cere scuze arată că este un om puternic. Unele companii din România care s-au simțit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creșterea economică a acestui stat trebuie să primească scuze publice. Nu poți promova o politică de îngrădire, diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaționale pentru că acolo muncesc români (…) Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care a jgnit imaginea și cifra de afaceri a companiilor străine prezente în România. Pot să îmi cer scuze pentru asta”, a declarat Mihai Chirica, pentru Radio Hit Iași.

Mihai Chirica a spus că Sorin Grindeanu ar trebui să aibă „o altă atitudine de acum încolo” și a spus că trebuie „să iasă singur, fără șovăiele, fără să arunce ochii în dreapta și în stânga”.

Primarul Mihai Chirica a mai spus și că există un conflict în PSD și că se va stinge după îndepărtarea unora, însă nu a dat și nume.

„Există conflicte în PSD și aș spune că sunt grave. Unele dintre ele pleacă din principiu, iar cele care pleacă din principiu sunt, de obicei, serioase. Rezultatul alegerilor care te fac învingător nu îți dau puterea, ci îți dau o sarcină importantă (…) Există un conflict între clasa politică de astăzi și ieri, între România de astăzi care nu mai este cea de ieri. În 2017 suntem altă țară. (…) În anii de penetrare a familiei europene, milioane de oameni au văzut altă viață. Conflictul nu va mai dura mult. Unii se vor schimba în bine așa cum am făcut mulți dintre cei care ne-am exprimat în spațiul public, iar alții vor fi îndepărtați”, a mai spus Mihai Chirica, pentru Radio Hit Iași.

Întregul interviu realizat de jurnaliștii de la Radio Hit Iași îl puteți asculta – AICI

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.