Viața românilor care culeg sparanghel în Olanda: 6 săptămâni de muncă grea fără nicio zi liberă!

Sparanghel. Foto: Pixabay

Autoritățile din Olanda au închis o fermă de sparanghel, după ce inspectorii Muncii au descoperit că 44 de muncitori români și polonezi au fost obligați să muncească și câte 14 ore pe zi, timp de șase săptămâni consecutive, fără să aibă dreptul la zile libere.

Ferma de sparanghel se află în provincia Brabantul de Nord, iar autoritățile batave au decis că își poate relua activitatea doar după ce muncitorii sezonieri își vor recupera integral toate zilele de odihnă restante.

De asemenea, în urma controlului efectuat de Inspecția Muncii, proprietarul exploatației agricole trebuie să se asigure, pe viitor, că angajații săi beneficiază săptămânal de cel puțin 36 de ore consecutive de odihnă, scrie publicația locală De Limburger.

Mai mult, inspectorii i-au cerut fermierului olandez să facă îmbunătățiri și la spațiile de cazare, dar și să ia măsuri sporite pentru reducerea riscului de infecție cu noul coronavirus.

Sute de muncitori români s-au îmbolnăvit cu COVID-19 la fermele din Germania, în ultimele săptămâni.

Olanda, care are o suprafață de aproape șase ori mai mică decât a României, are o agricultură de invidiat, ocupând locul doi în lume la exportul de produse agricole alimentare, după Statele Unite ale Americii.

De asemenea, olandezii dețin mai bine de o treime din piața globală de semințe agricole.