Viața după 76 de zile de izolare. S-a redeschis orașul Wuhan!

Foto: Pixabay

Metropola chineză Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus care a pus în dificultate întreaga lume, cu consecințe severe pentru societate și economie, a fost redeschis, după 76 de zile de măsuri stricte de izolare.

Unele restricții nu vor fi ridicate complet, mai ales că specialiștii spun că amenințarea răspândirii virusului este încă prezentă.

Orașul cu 11 milioane de locuitori, unde a fost depistat pentru prima oară noul coronavirus, în decembrie 2019, a fost izolat de restul lumii începând cu 23 ianuarie.

Începând de miercuri, 8 aprilie, localnicii sănătoși vor putea părăsi capitala provinciei Hubei, odată cu reluarea curselor feroviare și aeriene. De asemenea, au fost deschise și autostrăzile.

China nu a mai raportat nicio infecție locală în ultimele săptămâni, iar măsurile restrictive din restul provinciei Hubei fuseseră ridicate, parțial, la finalul lunii trecute.

Wuhan demarează acum un amplu program de repornire a economiei, dar doar în anumite condiții.

”După ce munca și producția vor fi reluate, mobilitatea persoanelor va crește și există riscul unor infectări în masă. Unii rezidenți și-au lăsat deja garda jos și nu mai poartă mască atunci când ies pe stradă”, a comunicat postul CCTV.

”Redeschiderea Wuhanului nu înseamnă că s-a terminat epidemia, nu înseamnă că vor fi relaxate toate măsurile de prevenție și control din oraș”, a adăugat sursa citată, potrivit CNN.

La Wuhan au murit peste 2.500 de oameni de coronavirus, mai bine de trei sferturi din totalul de decese raportat de China.

Timp de mai bine de două luni, la Wuhan nu a existat transport în comun, nu s-a muncit, iar milioane de locuitori au fost închiși complet în locuințe, nefiindu-le permis nici să meargă la cumpărături.

Măsurile draconice au funcționat, iar numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut constant în martie, după ce în februarie fusese atins vârful epidemiei.

Chiar și așa, rezidenții din Wuhan pot ieși afară doar dacă au o scrisoare de la angajator și au o adeverință care le certifică starea bună de sănătate.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.