S-au descoperit vestigii istorice în groapa care a înghițit o mașină

Așa arată gaura de la marginea drumului European 85 (Foto: Mihai Stoian / Digi 24)
Așa arată gaura de la marginea drumului European 85 (Foto: Mihai Stoian / Digi 24)

Groapa din asfaltul care a înghițit cu totul o mașină parcată, pe marginea Drumului European 85, în Râmnicu Sărat, ar putea deveni obiectiv turistic, potrivit Digi24.

Arheologii au ajuns la concluzia că acolo este o pivniță veche de aproape 300 de ani, de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu.

Primăria din Rîmnicu Sărat nu mai au voie acum să acopere groapa fără acordul Ministerului Culturii. Groapa ar putea deveni acum obiectiv turistic.

„Pentru a o pune în valoare, singura procedură este clasarea de urgență, procedură deja demarată la nivelul direcției pentru cultură, vom face toate demersurile către Ministerul Culturii”, a declarat, pentru Digi24, directorul de Cultură Buzău, Constantin Cățoi.

Cauza exact a surpării încă nu a fost stabilită. Unii au acuzat regia de apă, însă aceștia se disculpă. „La momentul execuției, nu ne-am intersectat cu lucrări subterane care să demonstreze că există ceva în subteran. Cauza nu o constituie conducta de apă”, a declarat directorul adjunct al Companiei de Apă Buzău, Dumitru Cristea, pentru Digi24.

„Vă daţi seama cum e să parchezi maşina şi să te trezeşti că nu mai e? Maşina are spartă luneta din spate şi caroseria este foarte zgâriată. Sincer, nici nu ştiu ce să fac pentru evaluarea pagubelor. Am vorbit la Primărie, iar de acolo mi-au zis că deocamdată natura e de vină pentru această calamitate. De la Acvaterm au zis că ţeava nu e spartă, deci nu de la ei ar fi problema. Probabil de la asigurări o să vină un evaluator sau vom ajunge la judecată“, a spus Gabriel Leu (37 de ani), proprietarul maşinii avariate, citat de Adevărul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.