Vești bune pentru cei care vor o locuință: Încă 500 de milioane de lei pentru ”Prima Casă”

Potrivit unor surse din Ministerul Finanțelor, plafonul programului Prima Casă va fi majorat cu aproximativ 500 de milioane de lei.

”Se prefigurează suplimentarea plafonului programului Prima Casă, dar cel mai probabil suma nu va depăşi 500 de milioane de lei, la fel ca anul trecut. Deocamdată Fondul Naţional de Garantare analizează dosarele trimise de bănci şi urmează să transmită ministerului o solicitare de majorare a plafonului”, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Ministerului Finanţelor.

Măsura vine în urma cererilor numeroase ale românilor pentru acest program. Majoritatea băncilor care participă la ”Prima Casă” au epuizat fondurile alocate pentru facilitarea accesului persoanelor fizice la cumpărarea sau construirea de locuințe cu credite garantate de stat.

Pentru 2017, Guvernul a alocat până acum peste 2,5 miliarde de lei programului ”Prima Casă”, care le oferă românilor posibilitatea de a împrumuta cel mult 57.000 de euro pentru locuinţe vechi şi 66.000 de euro pentru cele noi.

Nu este pentru prima oară când Executivul crește plafonul programului, măsuri similare fiind luate și în anii trecuți.

De curând, Guvernul a demarat și programul ”Prima chirie”. Documentul prevede că persoanele care au un loc de muncă situat la peste 50 de kilometri de domiciliu pot să primească 75 la sută din suma plătită pentru chirie şi întreţinere. Suma pe care o primesc de la stat nu poate depăși valoarea de 900 de lei.

Aflați mai multe despre acest program de aici:

https://greatnews.ro/incepe-programul-prima-chirie/