Vești bune despre pandemie: Reinfectarea cu COVID-19 este ”statistic irelevantă”

Reinfectările cu noul coronavirus sunt foarte rare. Sursa: OMS

Potrivit unui înalt funcționar al Organizației Mondiale a Sănătății, cazurile de reinfectare cu noul coronavirus sunt extrem de rare.

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat că ”din cele peste 26 de milioane de contagieri contabilizate în lumea întreagă, au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare”.

Van Kerkhove consideră că numărul este ”puțin relevant”, dar și că pacienții infectați cu noul coronavirus, chiar și cei asimptomatici, dezvoltă un anumit număr de anticorpi, care reduc mult șansele unei posibile reinfectări.

Specialistul OMS spune că rezultatele sunt încurajatoare, însă că este prea devreme să se tragă concluzii definitive: ”Au trecut doar opt luni de la declanșarea pandemiei, dar nu știm cât va putea dura”.

Despre redeschiderea școlilor, directoarea din cadrul OMS spune că ”planurile specifice care se fac în această perioadă trebuie să fie cât mai clare posibil”.

”E important să se comunice cât mai bine cu părinții pentru ca aceștia să știe ceea ce trebuie să facă și când”, a concluzionat Maria Van Kerkhove.

Mai mult, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat, într-o conferință de presă, că epidemia de COVID-19 nu va fi ultima, dar și că trebuie făcute pregătiri mai bune pentru următoarea.

”Istoria ne învață că epidemiile sunt un fenomen al vieții. Dar când următoarea pandemie va veni, lumea trebuie să fie pregătită – mult mai pregătită decât a fost de această dată”, a avertizat Tedros.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.