Vești bune de la OMS: Coronavirusul nu se transmite prin alimente

coronavirus mâncare
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Oamenii de știință ai Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că virusul SARS CoV-2 nu se transmite prin alimente.

”Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 probe pozitive”, a declarat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.

Reprezentanții OMS continuă, însă, cu o avertizare: ”virusul poate rămâne o vreme pe suprafețe”, iar unele reguli de siguranță trebuie respectate.

”Oamenii nu trebuie să se teamă nici în ce priveşte alimentele, nici ambalajele alimentare sau lanţul alimentar”, a explicat Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS, adăugând: : ”Nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”.

Între timp, în România, epidemia de coronavirus a ajuns în punctul maxim de până acum, ieri fiind înregistrate două recorduri zilnice: de noi cazuri și de decese.

Guvernul condus de Ludovic Orban va analiza, în şedinţa de azi, proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 16 august.