Veste proastă pentru studenții care vor să ajungă în SUA prin „work&travel”

FOTO: LuckyLife11/Pixabay.com
FOTO: LuckyLife11/Pixabay.com

Administrația președintelui american Donald Trump analizează posibilitatea de a reduce programele de schimburi culturale prin care li se permite studenților din alte țări să lucreze în Statele Unite ale Americii.

Potrivit Wall Street Journal, citat de Digi24.ro, această informație apare după ordinul lui Trump, „Buy American and Hire American”, prin care se dorește protecția muncitorilor americani.

Printre altele sunt vizate programele de tip „work&travel” pentru vară, populare și printre studenții din România, prin care tinerii pot munci pe timpul verii în Statele Unite ale Americii. Însă, sunt promisiuni că nu vor fi afectați cei care vor să studieze în SUA.

Cei care au criticat programul sunt de părere că s-ar crea o competiție neloială în SUA între cetățenii americani și cei străini. Însă susținătorii spun că duce la un schimb cultural sănătos.

În ultimii trei ani, 11.000 de studenţi din România au fost plecaţi în Statele Unite prin programe de genul Work&Travel sau American Experience ca să lucreze pe perioada vacanţei de vară.

Studenţii români câştigă până la 2.000 de dolari pe lună pentru joburi precum ajutor de bucătar, ospătar sau lucrător comercial în supermarketuri, salariul fiind de două ori mai mare decât salariul minim al unui cetătean al Statelor Unite.

Poate aplica orice student la zi care urmează cursurile instituţiilor de învăţământ superior acreditate sau în curs de acreditare, indiferent de anul de studiu. Pe parcursul facultăţii un student poate pleca de mai multe ori.

În prezent, un student care vrea să plece să lucreze pe perioada verii în SUA printr-un program work and travel trebuie însă să îşi asigure singur biletul de avion, precum şi o serie de alte costuri adiacente, cum ar fi tariful pe care îl achită firmelor de intermediere.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.