Veste bună pentru firmele de apartament de la Guvern

Firmele de apartament și PFA-urile care funcționează în locuințe nu vor mai plăti impozit majorat pentru clădirile cu destinație mixtă.

Această modificare a Codului Fiscal a fost adoptată în ultima ședință de Guvern.

Însă, pentru ca patronii să intre în această categorie, cheltuielile cu utilitățile aferente clădirii nu trebuie să fie deduse.

„Se punea problema modului de impozitare a acestei locuinţe sau a părţii de locuinţă cu destinaţie mixtă – rezidenţială şi nerezidenţială. Distincţia devine în acest moment foarte clară.

Locuinţa în care îşi desfăşoară activitatea, dacă cheltuielile cu utilităţile nu sunt deduse, atunci această impozitare se va face conform unei locuinţe cu statut rezidenţial.

Adică nu se majorează acest impozit. Până la 31 martie există această facilitate de plată cu deducere a impozitului pe proprietate şi se poate aplica şi acestor locuinţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Modificarea vine după ce impozitul pentru firmele de apartament ar fi crescut în unele cazuri chiar și de 20 de ori.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.