Verdict în cazul lui Ionuț Anghel, băiatul ucis de câini maidanezi

ionuț anghel
Părinții lui Ionuț Anghel au participat la mitingul de protest organizat în București după ce fiul lor a fost ucis de câini. Foto: Andreea Dogar

Administratorul firmei care deținea terenul pe care a fost ucis de câini Ionuț Anghel în septembrie 2013 a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 2,4 milioane de euro despăgubiri pentru familia băiatului, relatează digi24.ro.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

De asemenea, două persoane juridice au fost condamnate pentru ucidere din culpă – firma care deține terenul și Administrația Domeniului Public Sector 2. Cele două entități trebuie să plătească fiecare câte 300.000 de euro, amenzi penale, către bugetul local.

Dacă decizia rămâne definitivă, mama și tatăl copilului vor primi daune morale de câte 600.000 de euro, iar fratele lui Ionuț Anghel – daune morale de 1,2 milioane de euro.

În septembrie 2013, Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a fost ucis de câini în apropierea Parcului Tei din Bucureşti. După tragedie, parlamentarii au votat o lege prin care maidanezii pot fi eutanasiaţi dacă nu îi adoptă nimeni.

Noua lege a declanșat un val de proteste organizate de ONG-uri și de apărătorii câinilor fără stăpân.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de călătorii. Se caută fotografi, ghizi, manageri
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.