Veniturile uriașe câștigate lunar de Gheorghe Burnei în timp ce primea șpagă de la părinți

gheorghe burnei venituri
Foto: realitatea.net

Medicul chirurg Gheorghe Burnei de la Spitalul Marie Curie obținea venituri lunare legale de peste 7.000 de euro. În ciuda acestui fapt, el nu refuza șpaga primită de la părinții copiilor pe care îi opera, relatează adevărul.ro.

Şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Marie Curie din București a recunoscut deja în faţa instanţei că a primit mită de la părinţii unora dintre copiii pe care i-a operat. Instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Procurorii au găsit la percheziţiile făcute în biroul şi la locuinţele doctorului peste 13.000 de lei, 5.000 de euro şi 750 de dolari.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, din iunie 2016, Gheorghe Burnei a avut, anul trecut, venituri totale de 382.954 lei (85.100 euro). De la Spitalul ”Marie Curie” a câştigat 126.271 lei, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila” a încasat 60.064 lei, iar de la Spitalul ”Regina Maria”, 196.619 lei – considerate ”venituri din activităţi independente”.

Astfel, un calcul arată că Burnei câştiga lunar 7.091 de euro.

Gheorghe Burnei și soția sa deţin două apartamente – unul la Bucureşti şi altul la Mangalia, precum şi o casă.

gheorghe burnei venituri
Declarația de avere a lui Gheorghe Burnei.

În înregistrările video realizate de anchetatori se vede cum părinţii îi dau bani chirurgului Gheorghe Burnei. Într-o singură lună, el a luat mită de 15 ori.

Procurorii Parchetului Capitalei care instrumentează acest caz susţin și că medicul ortoped a făcut experimente pe copii, fără ca părinţii să ştie acest lucru. Zeci de astfel de cazuri sunt cercetate acum.

Surse judiciare: doctorul Burnei a folosit oase de vită în operații și ținea oase de copil în frigider

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.