Vasilescu (BNR): „România este în criză”

Adrian Vasilesc FOTO: Captură video Digi24

Adrian Vasilesc FOTO: Captură video Digi24

Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României, e de părere că pentru oprirea creșterii inflației ar trebui majorate impozitele.

„Eu cred că ne vom îndrepta inevitabil – este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naționale – ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari, pentru că la această oră suntem țara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană.

Adică, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Avem venituri de 27% și dorim cheltuieli de 40% . Nu se leagă”, a spus Adrian Vasilescu.

Vasilescu a mai spus și că România este în „criză”, dar nu financiară și speră să nu intre în recesiune.

„România este în criză. Să sperăm că în această criză nu va veni o recesiune. Guvernatorul și-a exprimat speranța, de la tribuna de la care a vorbit joi, că România nu este în recesiune și sunt șanse să nu fim în recesiune, să trecem de asta.

Criză financiară nu există în România, asta este o poveste, și tocmai ăsta e punctul tare: nu avem criză financiare în această criză multiplă”, a declara Adrian Vasilescu, la Digi24.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version