Vârsta de 100 de ani, banală pentru oamenii născuţi în secolul XXI

100_de_ani_varsta
Peste jumătate dintre bebeluşii născuţi în ultimii ani în ţările dezvoltate vor atinge vârsta de 100 de ani, dacă ritmul speranţei de viaţă înregistrat în ultimele două secole se menţine, arată un studiu danez publicat în revista Lancet.

În 1950, probabilitatea ca persoanele în vârstă de 80 de ani să atingă 90 de ani de 15% pentru femei şi 12% pentru bărbaţi. În 2002, această probabilitate era de 37% (femei) şi 25% (bărbaţi). În Japonia, ţară renumită pentru longevitatea locuitorilor săi, probabilitatea de care vorbim depăşeşte 50% în cazul femeilor.

Studiul arată că, dintre bebeluşii născuţi în ultimii ani, trei din patru vor atinge vârsta de 75 de ani. Dacă progresul medical are loc în acelaşi ritm ca şi până acum, cei mai mulţi dintre aceşti bebeluşi de acum vor atinge vârsta de 90 de ani.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.