Vânzătoare pălmuită de o clientă căreia i-a atras atenția că nu poartă mască de protecție

Foto: Captură video actualmm.ro / YouTube

O vânzătoare dintr-un magazin a fost pălmuită de o clientă căreia îi atrăsese atenția că nu poartă mască de protecție, relatează publicația locală actualmm.ro.

Incidentul s-a petrecut luni, 20 iulie, în Baia Mare, și a fost filmat de camerele de supraveghere din magazin.

Femeia a intrat în magazin cu scopul de a plăti mai multe facturi, însă fără a purta mască de protecție pe față, așa cum cere legea.

Mai mult, atunci când se apropie de tejghea pentru a plăti facturile, se observă faptul că ea își ținea masca de protecție în mână.

Potrivit actualmm.ro, una dintre vânzătoarele aflate în magazin i-a cerut de mai multe ori femeii să respecte măsurile de protecție și să își pună masca pe față. Pentru că aceasta a refuzat, angajata magazinului a decis să nu o mai servească și i-a dat facturile înapoi. Enervată, clienta i-a dat o palmă cu putere vânzătoarei, după care a ieșit în grabă din magazin înainte de sosirea echipei de intervenție a firmei de pază.

Proprietarul magazinului a povestit pentru publicația locală că a discutat cu vânzătoarea, iar aceasta este decisă să depună plângere împotriva agresoarei.

Legea prevede că masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, pe toată durata prezenței în aceste spații.

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot exista unele excepții, astfel:

– angajatul este singur în birou
– persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare
– persoana desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută)
– prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
– vorbitorii în public, în spații interioare, cu condiția respectării distanței de 3 metri între aceștia și alte persoane, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă
– copiii cu vârsta sub 5 ani sunt și ei exceptați de la portul măștii