Vânzare băuturilor energizante ar putea fi interzisă pentru minori

FOTO: BelgPix/Pixabay.com

FOTO: BelgPix/Pixabay.com

Săptămâna viitoare, ar putea ajunge la vot proiectul de lege care interzice vânzarea de băuturi energizante minorilor. Mai întâi vor vota Senatul, iar Camera Deputaților va fi forul decisiv.

Potrivit unuia dintre articole, are loc „interzicerea comercializării sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante; băuturi energizante sunt băuturile care conțin combinații variante de carbohidrați, vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona sau alți compuși cu efecte de stimulare a sistemului nervos central”.

Amenda este cuprinsă între 100 și 500 de lei pentru unitățile comerciale clasice, însă există pericolul și magazinele care le vând minorilor să aibă activitatea suspendată pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Sunt amenzi mai aspre pentru unitățile comericale din incinta unor instituții de învățământ, de sănătate sau destinate îngrijirii persoanelor defavorizate. Amenzile sunt cuprinse în aceste cazuri între 1.000 și 3.000 de lei.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version