Valul doi de COVID-19 a lovit deja Europa: Doar 4 țări sunt sub pragul critic

coronavirus
Foto: Matryx / pixabay.com

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că doar patru țări nu au depășit pragul critic de 20 de cazuri de COVID-19 la suta de mii de locuitori în ultima săptămână.

Potrivit specialiștilor europeni, în țările unde acest prag este depășit riscul de infectare are o probabilitate mare, iar cetățenii vulnerabili sunt expuși ”unui impact major” din cauza bolii.

Doar Germania (18,4 cazuri / 100.000 de locuitori), Finlanda (15,5), Cipru (14,6) și Norvegia (13,9) sunt sub pragul critic, în timp ce situația este deosebit de gravă în Cehia (167,6), Olanda (140,3) și Franța (120,3).

Nici România nu stă prea bine. Ieri, de exemplu, a fost depășit recordul de pozitivare în țara noastră, un sfert din testele făcute în țara noastră dovedindu-se a fi pozitive la COVID-19.

Rata mortalității este în creștere în Europa, după ce în ultima săptămână au fost înregistrate creșteri ale numărului de cazuri zilnice în 27 de țări.

Majoritatea țărilor de pe Bătrânul Continent au început să reintroducă restricții pentru a opri răspândirea virusului.

Comitetul pentru Urgențe Medicale din Irlanda a recomandat introducerea celor mai restrictive măsuri posibile în toată țara, în timp ce Franța a catalogat deja Parisul drept ”zonă de alertă maximă”.

Cehia a intrat în stare de urgență, în timp ce și Islanda a reimpus măsuri stricte, limitând adunările publice la cel mult 20 de persoane.

Și România se pregătește de noi restricții. Citiți mai jos ce au anunțat aseară autoritățile:

Arafat și Tătaru au anunțat restricții după creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus