Valul 4. Ce spune Cîțu despre închiderea piețelor și mall-urilor

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu transmite că, indiferent de evoluția epidemiei în România, economia va rămâne deschisă în perioada următoare, iar măsurile eventuale vor fi luate doar după ce vor exista consultări cu specialișii.

„Trebuie să vorbim și cu specialiștii, au venit multe propuneri de la Ministerul Sănătății și data trecută, unele dintre ele le-am acceptat, altele nu. Unele erau să închidem magazinele la 15:00 în weekend, nu am mers pe acele variante, deci dați-mi voie întâi să văd ce spun și specialiștii și apoi vom lua o decizie”, a spus Florin Cîțu, marți seară, la Digi24.

Premierul a spus că nu „va închide economia”. „Vă pot spune clar un singur lucru: eu nu voi închide piețele agroalimentare, nu voi închide mall-urile, nu voi închide economia. Economia va fi deschisă în perioada următoare, economia nu va fi închisă. (…)

Repet: nu vom închide piețele agroalimentare, nu vreau să închid mallurile și nu vom închide economia. Asta este clar și asta le garantez oamenilor. Ele vor rămâne deschise”, a declarat premierul Cîțu, făcând aluzie la măsuri care au fost luate de predecesorul său în funcție, actualul său rival la coducerea PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă ar putea fi puse totuși unele restricții, de pildă, pentru nevaccinați, el a spus: „M-am uitat în valul 3 când au fost deschise mallurile, nu erau așa mulți vaccinați, aveau mască, deci putem să găsim variante, să vedem întâi ce ne spun specialiștii”.

Întrebat când vor fi luate deciziile, premierul a spus că pentru 1 august au fost anunțate deja măsurile în vigoare. „Trebuie să vedem întâi ce se întâmplă cu evoluția și apoi vom lua o decizie. Vreau să am întâi o discuție și cu specialiștii, de obicei mă duc și mă întâlnesc și cu INSP și cu alți specialiști și atunci luăm o decizie, în cunoștință de cauză”, a punctat șeful executivului.