Valeriu Gheorghiță: ”Din această vară vom putea vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani”

valeriu gheorghiță coordonator vaccinare
Sursa: Captură Digi24

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că programările nu vor mai fi necesare începând cu zilele următoare, dar și că adolescenții se vor putea vaccina, din vară.

Într-o conferință de presă organizată azi, colonelul Gheorghiță a spus că din 7 mai nu vor mai fi necesare programările la centrul de vaccinare. Toată lumea va fi vaccinată în limita locurilor disponibile.

Persoanele de peste 60 de ani vor avea prioritate până la ora 14:00. După această oră, a mai spus Gheorghiță, se poate vaccina oricine dorește.

Valeriu Gheorghiță a cerut mai multă implicare în campania de informare despre avantajele vaccinării medicilor de familie, dar și tuturor persoanelor care se bucură de încredere în rândul comunităților reticente la imunizare.

Coordonatorul CNCAV a apreciat, în contextul în care SUA urmează să aprobe folosirea vaccinului Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, că foarte probabil și Agenția Europeană a Medicamentului va lua o asemenea decizie în perioada următoare.

”Avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a precizat medicul militar.

El a mai spus că în București, procentul persoanelor vaccinate a depășit 30%.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.