Val de frig în România: – 22 de grade. Cum va fi vremea în perioada următoare

În ultimele ore ninsorile au cuprins cea mai mare parte din România, în special Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și zonele de munte.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că începând de astăzi, 9 februarie, până marți, 14 februarie, România va fi cuprinsă de un val de frig, iar nopțile vor fi geroase.

„Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie), mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni”, a anunțat ANM.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade. Vor fi mai scăzute (sub -22 de grade) în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

În cursul zilei de astăzi, 9 februarie, vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor fi depuneri de polei.

ANM a publicat și două atenționări pentru astăzi pentru județele Constanța și Tulcea. În Tulcea vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 de km / oră, iar în Constanța se va forma polei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.