Val de aer arctic peste Europa. Temperaturi aproape de îngheț

FOTO: severe-weather.eu
FOTO: severe-weather.eu

Un val de aer arctic extrem de rece va fi peste regiuni extinse din Europa. Fenomenul este unul rar pentru această perioadă. Potrivit Severe-weather.eu, temperaturile vor scădea semnificativ și brusc, iar masa de aer polar va ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii.

Potrivit meteorologilor, între 3 și 7 mai, temperaturile în Europa vor fi multe mai scăzute decât ar fi normal și există risc ridicat de îngheț în mai multe zone din est, centru și vestul Europei, dar și peninsula Balcanică.

Aerul polar a intrat de joi în zona Europei, prin partea de nord, dinspre zona arctică a Rusiei.  cuprins zone din Danemarca, Marea Nordului și insulele britanice.

Începând de vineri, frigul va cuprinde Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei. Sâmbătă și duminică, masa de aer arctic va ajunge în nordul Balcanilor și Mediterană.

Până miercuri, regiuni extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț. Vremea va reveni la normal de joi încolo, când masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.

Meteorologii spun că în România masa de aer polar va afecta mai ales zona de vest, însă temperaturile vor scădea brusc în toată țara de marți și vor crește începând de miercuri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.