Vaccinarea cetățenilor români cu vârste sub 65 de ani se amână cu 17 zile

Raed Arafat s-a vaccinat. Foto: DSU / Facebook

Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare a anunțat că persoanele sub 65 de ani, atât persoanele cu boli cronice, cât și cele care fac parte din categoriile esențiale, vor avea programările amânate cu 17 zile.

Astfel, după ce înalții oficiali ai statului, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu – majoritatea având sub 65 de ani – s-au îngrămădit să primească prima doză de vaccin, statul a decis să îi amâne pe ceilalți români și să păstreze doze suficiente doar pentru rapelul celor care au fost deja vaccinați.

Sunt amânați toți românii cu vârste de sub 65 de ani, care erau programați începând cu 30 ianuarie. Aceștia ar urma să fie imunizați după 16 februarie.

”Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost”, au mai transmis autoritățile.

”Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic”, se arată în comunicatul de presă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, anunțase zilele trecute o amânare de 10 zile a programărilor, dar și că țara noastra are un deficit de 117.000 de doze de vaccin.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.