Vacanțe ieftine. În ce lună găsiți cele mai bune prețuri

Vacanțe ieftine FOTO: Walkerssk/Pixabay.com
Vacanțe ieftine FOTO: Walkerssk/Pixabay.com

Vacanțe ieftine. Platforma online de rezervări de vacanțe și bilete de avion Vola a făcut o analiză cu privire la perioada în care se găsesc cele mai ieftine pachete de city break sau bilete de avion.

Potrivit analizei, indiferent de perioada de călătorie dorită, prețul mediu la city break-uri este cu până la 60% mai mic dacă vacanța este achiziționată în luna ianuarie (indiferent de perioada de călătorie) și cu până la 50% mai mic pentru bilete de avion.

Prețurile încep de la 16 euro/persoană pentru un bilet de avion spre o destinație europeană populară și de la 109 euro/persoană pentru un city break de 3 zile.

Vacanțe ieftine. City break-uri la prețuri avantajoase

În ceea ce privește pachetele de city break ce includ biletul de avion și cazarea pentru 2 sau 3 nopți la hoteluri de 3 sau 4 stele, prețurile sunt cu până la 60% mai mici decât în restul anului.

Spre exemplu, un city break la Roma achiziționat până pe 31 ianuarie 2018 costă de la 119 euro/persoană (cu până la 60% mai puțin decât în restul anului), la Bruxelles de la 109 euro/persoană (cu până la 60% mai puțin decât în restul anului), Milano de la 119 euro/persoană (60% mai puțin decât în restul anului) și Londra de la 129 euro/persoană (50% mai puțin decât în restul anului).

Alte pachete solicitate sunt Budapesta de la 129 euro, Atena de la 129 euro, Berlin de la 159 euro, Larnaca de la 149 euro, prețurile fiind cu până la 50% mai mici decât în restul anului.

Potrivit marketing managerului Vola, Matei Psatta, pe lângă prețurile organic mai mici în luna ianuarie, atât la bilete de avion cât și la cazare, în prima jumătate a lunii ianuarie majoritatea marilor companii aeriene au reduceri consistente la bilete de avion, de până la 50%.

Vacanțe ieftine. Destinații populare

Vacanțe ieftine. Cele mai populare destinații europene la achiziția biletelor de avion în luna ianuarie 2017 au fost Londra, Roma, Bruxelles, Madrid și Milano. Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat în ianuarie 2017 a fost un bilet de avion pe ruta Milano – Timișoara (doar dus) care a costat 3 euro. Cele mai solicitate destinații exotice în luna ianuarie 2017 au fost Dubai, Bangkok, Hong Kong, Bali și Singapore.

Vacanțe ieftine. Anul acesta trendul destinațiilor solicitate se păstrează iar preturile încep de la 16 euro de persoană, dus-întors (taxe de aeroport incluse), pentru un bilet de avion spre Bruxelles (cu până la 50% mai ieftin față de restul anului), de la 17 euro pentru un bilet de avion spre Roma (50% mai ieftin) și de la 20 euro pentru un bilet de avion spre Londra (30% mai ieftin).

Vacanțe ieftine. Câteva rute de urmărit, potrivit Vola:

• Timișoara – Frankfurt de la 16 euro (25% mai mici față de restul anului)
• Cluj-Napoca – Stockholm de la 17 euro (30% mai mici față de restul anului)
• Oradea – Barcelona de la 20 euro (30% mai mici față de restul anului)
• Craiova – Valencia de la 20 euro (30% mai mici față de restul anului)

FOTO: Walkerssk/Pixabay.com