Vacanțe ieftine. Statul oferă 60.000 de bilete în stațiuni

FOTO: Wandski/Pixabay.com
FOTO: Wandski/Pixabay.com

Statul ofertă, anul acesta, 51.000 de vacanțe ieftine pentru salariați și pensionari și alte 9.000 de bilete gratis. Cazarea se face în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii Publice.

Casa Națională de Pensii Publice distribuie biletele de vacanțe ieftine prin casele teritoriale de pensii și decontează costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurările Sociale de Stat pe anul 2018.

Potrivit Economica.net, pensionarii și salariații care sunt interesați de astfel de vacanțe ieftine trebuie să știe că tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear este de 1.684 de lei pentru o vacanță la categoria 2 stele și 1.764 de lei pentru categoria 3 sau 4 stele.

În prețul unei vacanțe ieftine de la Casa Națională de Pensii Publice intră 12 zile de tratament.

Vacanțe ieftine. Cine beneficiază de bilete de concediu de la Stat

De vacanțe ieftine de la stat pot beneficia persoanele care au avut accidente de muncă și suferă de boli profesionale, pensionarii invalizi, veteranii  de război. De asemenea, biletele sunt și pentru cei care lucrează în mediu radioactiv – „zonele I şi II de expunere la radiaţii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum şi la conservarea şi închiderea perimetrelor miniere”.

Mai pot primi bilete de vacanță și persoanele care au luptat la Revoluția din 1989 sau au fost persecutate în timpul regimului comunist.

„Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu completările şi modificările ulterioare, Casa Naţională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, la începutul fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă judeţeană de pensii în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi.

După aprobarea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat va putea fi demarată procedura privind achiziţia publică de servicii hoteliere, de restaurant şi tratament balnear, şi în funcţie de tarifele ofertate de prestatori, vor fi contractate un număr de locuri la tratament balnear şi se va realiza repartiţia pe judeţe a biletelor.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010, locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea CNPP (T.B.R.C.M. – S.A), în număr de 13 la nivelul ţării şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil. La încheierea contractelor se va ţine seama de gradul de solicitare al staţiunii şi de categoria de confort oferită, precum şi de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de CNPP şi casele de pensii sectoriale, ce poate fi suportat din bugetul asigurărilor sociale de stat”, se arată pe site-ul CNPP.

FOTO: Wandski/Pixabay.com