Vacanță în camping. Cum planifici concediul perfect pentru vara aceasta

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Monkey Business Images

O vacanță cu cortul înseamnă o ocazie de a petrece mai mult timp în mijlocul naturii, departe de aglomerație și zgomot. Poți face excursii pe munte sau te poți bucura de liniștea mării, dacă mergi pe litoral, cu costuri mult mai reduse decât dacă ai închiria o cameră de hotel. Totuși, o excursie cu cortul se poate dovedi mai dificil de organizat, în funcție de campingul pe care îl alegi, dar și de zona pe care îți dorești să o vizitezi. 

Dacă vrei să nu îți lipsească nimic și să ai o vacanță cât mai liniștită, sunt câteva lucruri la care trebuie să te gândești înainte, astfel încât să pleci la drum perfect pregătit. 

Camping privat sau în natură 

Campingurile private sunt amenajate și utilate pentru călătorii care vor să stea la cort. În incintă vei găsi spații de joacă și de relaxare, toalete, dușuri, o bucătărie comună, dar și prize pentru a-ți încărca telefonul ori tableta. Prețurile pentru o noapte în camping variază foarte mult în funcție de locul ales, de dotările campingului, de numărul de persoane și de autoturisme. Pe de altă parte, dacă pleci cu cortul pe munte și vrei să stai în inima naturii, este important să alegi un loc în care să fii în deplină siguranță. Mai ai și opțiunea campingurilor publice, care nu sunt amenajate așa cum sunt cele private, dar în care poți sta la un loc cu alți turiști veniți cu cortul, astfel încât să te simți mai în siguranță decât pe cont propriu. 

Împachetează toate lucrurile esențiale

Unii turiști care merg frecvent cu cortul în vacanță sunt pregătiți inclusiv cu plită pe gaz, o butelie mică, grătar, foi de celofan, scaune, mese și paturi pliabile etc. Dacă ești însă la prima excurie de acest gen, atunci vei avea nevoie doar de câteva lucruri esențiale pentru o vacanță reușită. Pe lângă cort, îți mai trebuie neapărat un sac de dormit. Acesta trebuie să fie termorezistent și adecvat pentru temperaturile din zona în care vei sta. 

O saltea gonflabilă se poate dovedi foarte utilă pentru confortul tău, iar ustensilele de gătit vor fi de mare ajutor. Nu uita nici de lada frigorifică, în care poți păstra la rece toate alimentele perisabile. Un cuțit, o pelerină de ploaie, atât pentru tine, cât și pentru cort, plus o lanternă sunt esențiale dacă vrei să fii pregătit pentru orice. Dacă vrei să te asiguri că ai la tine tot ce îți trebuie, pe https://www.hervis.ro vei găsi o colecție variată de echipamente pentru camping și drumeții, inclusiv îmbrăcăminte adecvată pentru o astfel de vacanță, dar și accesorii indispensabile. 

De asemenea, un kit de prim-ajutor nu ar trebui să îți lipsească atunci când pleci în vacanță cu cortul, mai ales că te vei afla la distanță de orașe. 

Interesează-te de siguranța zonei respective

Înainte de plecare, este bine să te informezi cu privire la siguranța zonei în care vrei să îți instalezi cortul. Niciun turist nu își dorește o întâlnire neprevăzută cu un animal sălbatic, într-o zonă izolată și periculoasă. În plus, va trebui să te asiguri și că locul în care vei pune cortul nu este predispus alunecărilor de teren ori acumulării de apă, în cazul în care vremea nu ține cu tine și ai parte de un concediu ploios. Chiar dacă vrei să te afli în mijlocul naturii, este indicat să alegi un loc în care ai semnal la telefon și poți apela la cunoștințe în cazul unui eveniment neprevăzut. 

Planifică mai multe excursii în zonă

Marele avantaj atunci când stai cu cortul este că poți face drumeții lungi pe munte sau poți încerca mai multe trasee. Interesează-te cu privire la excursiile care se pot face în zona pe care ai ales-o, la dificultatea acestora și la timpul necesar pentru a face un traseu. Astfel, îți vei putea organiza mult mai bine și mai plăcut zilele petrecute în sânul naturii și vei profita la maximul de timpul tău liber. 

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Monkey Business Images

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.