Vacanța de vară pentru elevi va fi mai scurtă anul acesta

FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com
FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se modifică structura anului școlar. Astfel, vacanța de primăvară se prelungește cu 2 săptămâni, însă și semestrul al doilea se va încheia mai târziu, pe 2 iulie, în loc de 18 iunie.

„Finalul semestrului al II-lea se decaleaza 2 săptămâni! Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară, în vacanța de primăvara. În loc sa finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 Iulie. Mai puțin: elevii clasei a 8-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie); elevii clasei a 12-a care termină 18 iunie (în loc de 4 iunie) și învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 Iulie (în loc de 9 iulie)”, a fost mesajul transmis de ministru jurnaliștilor.

Cum arată acum structura anului școlar, după modificări: 

  • Cursuri – luni, 8 februarie 2021 – joi, 1 aprilie 2021
  • Vacanţă – vineri, 2 aprilie 2021 – duminică, 11 aprilie 2021
  • Cursuri – luni, 12 aprilie 2021 – joi, 29 aprilie 2021
  • Vacanţă – vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021
  • Cursuri – luni, 10 mai 2021 – vineri, 18 iunie 2021

Cîmpeanu a anunțat ieri că a convenit cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să modifice reglementările în ceea ce privește prezența elevilor la școli în timpul pandemiei.

„Am semnat și transmis spre semnare ordinul de ministru comun prin care se va înlocui sintagma referitoare la 6 la mie cu sintagma „intrare in carantina”. Acest lucru se află și în analiza CNSU unde sunt sigur că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a avea pierderi educaționale cât mai mici cu putință. Școlile trebuie să funcționeze atâta timp cât alte locații sunt deschise”, a spus Cîmpeanu.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.