Vacanță de coșmar pentru un român în Grecia: „Trebuia să plătesc 120 € și m-am trezit cu o gaură de 1.000”

lefkada grecia
Foto: mirceaadrian72 / pixabay.com

Marius Horațiu Stanca, un român care a călătorit în Grecia și a închiriat în vacanță o barcă cu motor, a povestit cum a trebuit să plătească 1.000 de euro pentru o elice ruptă care costa în mod normal de 5-6 ori mai puțin.

„INFO util: în cazul în care vreți să închiriați bărci cu motor, să fiți atenți la următoarele: când iei barca, omul îți pune în față un contract standard, pe care nu-l citești, evident. În acel contract e stipulat cât trebuie să plătești pentru fiecare daună adusă bărcii, dar, mai ales, e scris că trebuie să plătești 100€ pentru fiecare zi în care barca e în reparații. Am pățit-o azi, am bulit elicea unei bărci.

Ei spun că nu au piesele, că trebuie să le comande și orice comanda în Grecia durează 7 zile. Am verificat, așa e, la soarele ăsta orice mizerie comanzi online, aici vine după 7 zile (nu vă mai enervați la reclamele livratorilor români, aparent sunt speed of light). Așa că îți mai cer 700€ peste prețul pieselor, care e oricum dublu față de ce găsești pe net. Înainte să semnați contractul, negociați cu omul legat de posibila plată a daunelor cauzate de nefolosirea bărcii. Trebuia să plătesc 120€ și m-am trezit cu o gaură de 1.000, asta după negocieri serioase, de la 1.400. Sfat – căutați pe net cât costă piesa, pe o elice mi-au cerut 250€, pe un site din Constanța am găsit-o la 90. Ajută la negociere”, a scris turistul român pe grupul de Facebook „Vacanțe în Grecia: info utile”.

Postarea sa a strâns zeci de comentarii, iar mulți au fost uimiți de incidentul relatat.

„Anul ăsta, o elice nouă costă aproximativ 180 de euro. Și da, poate că magazinele locale nu au suficiente elice și trebuie să comande una de pe continent. Însă nu sunt de acord cu suma plătită, este vorba de un comportament foarte urât. Eu închiriez bărci în Lefkada și s-a întâmplat de două ori ca turiștii să rupă elicea. Le spunem care este costul înainte de semnarea contractului”, a explicat un localnic din Grecia.

„Și un prieten a „bordelit” una, în niște pietricele, lângă o insuliță care avea un fel de prag… În Lefkada (mulți au pățit-o acolo) dar ne-a luat numai 100€ am împărțit frățește la 4! Omul a fost ok, a spus că o poate repara, nu înlocui, deci ține de obrazul grecului!”, a comentat cineva.

„Eu am închiriat în Corfu săptămâna trecută dar proprietarul mi-a spus de la început că dacă rup elicea costă 150e reparația”, a menționat un alt turist român.

Foto: mirceaadrian72 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.