Va fi anul Simonei Halep la Australian Open? Victorie clară pentru româncă în primul tur

Simona Halep a debutat cu o victorie seacă la Australian Open: 6-2, 6-3 cu Karin Knapp (Italia). Pentru a ridica trofeul de Mare Șlem, românca mai are nevoie de șase succese la Melbourne.

Simona Halep este a treia jucătoare a lumii, însă doar un titlu de Mare Șlem îi poate legitimiza odată și pentru totdeauna pretențiile la primul loc în clasamentul WTA. Românca în vârstă de 23 de ani poate sparge gheața în circuitul select al acestor competiții în următoarele două săptămâni, la Melbourne.

În primul tur la Australian Open, turneu la care doar Horia Tecău a izbutit să cucerească un trofeu – la dublu mixt, în urmă cu trei ani -, Simona Halep a învins-o azi dimineață pe Karin Knapp, din Italia.

A fost un meci controlat cu autoritate de Simona Halep, care s-a impus cu 6-3, 6-2, arătând o formă excelentă pe arena centrală Rod Laver. În turul doi, ea o va întâlni pe australianca Jarmila Gajdosova, care a trecut azi, într-o manieră la fel de clară, de jucătoarea română Alexandra Dulgheru, scor 6-3, 6-4.

Sportiva de la Antipozi are 27, ocupă locul 62 WTA, iar Simona Halep nu a mai întâlnit-o niciodată. Dacă va reuși să treacă și de Gajodosova la Australian Open, în runda a treia, constănțeanca va încrucișa racheta cu învingătoarea dintre franțuzoaica Kristina Mladenovic și americanca Bethanie Mattek-Sands.

Irina Begu, succes uluitor la Australian Open

Dacă victoria Simonei Halep și eșecul Alexandrei Dulgheru erau oarecum așteptate, puțini sperau la un triumf al Irinei Begu în fața nemțoaicei Angelique Kerber, a noua jucătoare a lumii.

Cu toate acestea, Irina Begu a făcut un meci senzațional, confirmând forma bună în care s-a aflat și la finalul anului trecut, când a jucat finala Cupei Kremlinului, la Moscova. Bucureșteanca de pe locul 42 în ierarhia WTA s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 0-6, 6-1, după o partidă spectaculoasă.

În runda secundă, ea o va întâlni pe Katerina Siniakova, din Republica Cehă, care a depășit-o în primul tur pe rusoaica Elena Vesnina.

Irina Begu, un nume tot mai important în tenisul românesc (pcwalls.net)
Irina Begu, un nume tot mai important în tenisul românesc (pcwalls.net)

Sorana Cîrstea, cealaltă româncă care a evoluat azi în primul tur, a pierdut în două seturi în fața rusoaicei Alexandra Panova. Talentata târgovișteancă s-a luptat din greu în primul set, pe care l-a cedat la 5, și a clacat în cel de-al doilea, 0-6!

La noapte vor juca Monica Niculescu – misiune foarte grea în fața favoritei locale, australianca Samantha Stosur – și Marius Copil, singurul bărbat din România care și-a făcut loc pe tabloul principal de la Australian Open. Arădeanul îl va înfrunta pe spaniolul Pablo Andujar.

Pentru victoriile obținute azi la Australian Open, Simona Halep și Irina Begu și-au asigurat 42.500 de euro și 45 de puncte WTA.