Va deveni copilul tău un lider? 10 semne pe care trebuie să le urmărești

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Evgeniy Kalinovskiy
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Evgeniy Kalinovskiy

Calitățile unor copii pot fi ușor de identificat. Unii pot fi boemi, alții extrem de activi, sunt cei calculați sau cei care stau de obicei mai retrași. Dar care sunt calitățile care îți pot arăta dacă micuțul tău are ce îi trebuie pentru a deveni un lider în viață?

Iar prin lider nu vorbim exclusiv despre o funcție importantă la un loc de muncă, ci de o persoană demnă de urmat și, foarte important, de încredere. Potrivit publicației americane Romper, dar și a celor de la Harvard Business Review, există câteva lucruri la care un părinte trebuie să fie atent.

Va deveni copilul tău un lider? 10 semne pe care trebuie să le urmărești:

  1. Este foarte creativ

Până în urmă cu câțiva ani, creativitatea nu era asociată atât de mult cu leadership-ul, și asta din pricina faptului că o minte creativă este foarte greu de gestionat și de încadrat într-un set de reguli. Însă, potrivit Harvard Business Review, în urma unor studii amănunțite, creativitatea reprezintă unul dintre motoarele principale pentru dezvoltarea unui business de succes. Pentru părinți, astfel de jocuri pot fi ideale în încercarea de a stârni și de a ajuta copilul să-și dezvolte și mai mult creativitatea.

  1. Îi place să experimenteze

Poate fi obositor pentru un părinte să țină pasul cu pasiunile mici și trecătoare ale unui copil. Astăzi i-ar putea plăcea fotbalul, mâine chitara, iar poimâine ar putea vrea să încerce desenul tehnic. Americanii de la Business.com susțin că acest lucru este un semn bun. Copilul va încerca să acumuleze cât mai multă informație despre cât mai multe lucruri din jurul tău.

  1. Nu trebuie să îi spui de prea multe ori ce are de făcut

Potrivit specialiștilor de la Universitatea Duke, asumarea responsabilității din partea unui copil este un semn că în el crește un viitor lider.

  1. Empatia este un semn important

Empatia este deseori asociată cu slăbiciunea pentru cei din jur, însă lucrurile nu stau chiar așa. În realitate, un copil care are un nivel dezvoltat de empatie va fi capabil să relaționeze mai bine cu sentimentele celor din jurul său și să înțeleagă mai clar care sunt nevoile persoanelor din mediul său, o calitate extraordinară pentru orice lider.

  1. Este sociabil

Socializarea este cheia pentru menținerea relațiilor pe termen lung, iar pentru orice lider aceasta este o calitate obligatorie.

  1. Îi place să-i imite pe adulții din jurul său

Înseamnă că are curaj, că îi place să joace rolul unui om matur, iar asta îl va ajuta foarte mult pe viitor.

  1. Joacă în echipă

Un individualist va dori ca el să câștige, însă un lider va dori ca toți cei din jurul său să se simtă victorioși, aceasta fiind o diferență uriașă de abordare.

  1. Știe ce vrea

Dacă îl vezi că nu stă prea mult pe gânduri atunci când trebuie să aleagă ceva, atunci acesta este un semn bun care arata tărie de caracter.

  1. Are încredere în propriile instincte

Iar punctul anterior continuă cu acesta, în care un copil este capabil să ia decizii dificile bazate pe propriul său instinct. Acest lucru va fi o inspirație și pentru cei din jurul său pe viitor.

  1. Se poate adapta destul de ușor

Nu se sperie de niciun mediu nou, nu se simte inferior în niciun context și are curajul să iasă în față atunci când este nevoie. Câteva mici calități care îl vor ajuta când va crește.

Desigur, calitățile native nu sunt suficiente. Educația, mediul și încurajarea de a-și dezvolta lucrurile pozitive vor fi extrem de importante pentru orice copil pentru mulți ani de acum încolo.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Evgeniy Kalinovskiy

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.