USR și partidul lui Cioloș fac alianță pentru un proiect

dacian cioloș
Foto: Facebook

Uniunea Salvați România, Mișcarea România Împreună, condus de Dacian Cioloș, alături de mai multe organizații civice, au lansat o campanie de strângere de semnături pentru o nouă inițiativă de reformă a legislației electorale.

Prin aceasta se dorește revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor sau eliminarea pragurilor electorale pentru alegerile locale și europarlamentare. Lansarea campaniei a avut loc în Piața Universității din Capitală.

„În ultimul an şi jumătate foarte mulţi români s-au convins că România are nevoie de o alternativă viabilă una pozitivă care să construiască în România şi lucrurile acestea se pot face cu oameni corecţi, cu oameni competenţi, cu oameni competenţi în politică şi cu legi bune.

De aceea această iniţiativă (…) are ca obiectiv să propună un cadru legislativ care să ne permită ca încet, încet să reînnoim clasa politică şi mai ales să facem loc în mediul politic pentru oameni care vin deja cu o experienţă profesională, care vin cu o viziune şi care ştiu foarte bine ce au de făcut pentru România”, a precizat fostul premier Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.ro.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că „marea problemă pe care o are România este vechea clasă politică coruptă şi incompetentă care s-a baricadat în spatele zidurilor de la Parlament, în spatele uşilor păzite de jandarmi şi în spatele barierelor legislative pe care această iniţiativă pe care o pornim astăzi „Oameni noi” încearcă şi le va debloca cu siguranţă”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.