USR-PLUS domină marile orașe din țară. Unde a bătut și PNL, și PSD

Alianța USR-PLUS s-a clasat pe locul al 3-lea în preferințele românilor la alegerile europarlamentare, după PNL și PSD, însă a câștigat alegerile în multe dintre marile orașe din țară, inclusiv în București.

În capitală, USR-PLUS a obținut 40,59% din voturi.

USR-PLUS a câștigat alegerile și în mai multe orașe tradițional „roșii”, ca de exemplu Craiova sau Pitești, unde se vota masiv pentru PSD.

Iași

Ziaruldeiași.ro scrie că USR-PLUS a câștigat alegerile în municipiu, la distanță mare de PNL și PSD. Alianța a luat 36,93%, PNL 18,58%, iar PSD 15,17%.

Cluj-Napoca

Potrivit digi24.ro, în al doilea oraș ca mărime din România a câștigat detașat alianța USR-PLUS, aceasta obținând 41,4%.

PNL a luat 25,5%, în timp ce PSD a obținut un scor minuscul, de doar 8,3%.

Timișoara

Rezultate neoficiale citate de Adevărul arată că USR – PLUS a învins detaşat PNL în acest oraș, obținând 39,65 %. PNL a primit 23,17 % din voturi, iar PSD – 11,39 %.

Constanța

USR-PLUS a câştigat municipiul Constanţa. Conform numărătorii paralele făcute de filiala locală, alianța a obţinut un scor de 34%, notează Adevărul. PNL a strâns 27%, iar PSD este pe locul al treilea, cu 17%.

Craiova

În Craiova, alianţa USR – PLUS a câştigat alegerile, având câteva mii de voturi peste PSD, relatează Adevărul, care citează surse politice.

Bacău

Conform publicației locale bacău.net, USR-PLUS se află pe primul loc în opțiunile locuitorilor, alianța fiind urmată de PNL. PSD se clasează abia pe locul 3.

USR- PLUS : 30,33%
PNL : 22,14%
PSD : 18,92%

Pitești

Alianţa USR-PLUS a obţinut 27,75% din voturi la Pitești, PSD 23,34%, iar PNL 19,03%, conform Adevărul.

Alianța USR-PLUS a câștigat alegerile și în alte orașe precum Ploiești, Câmpina, Vaslui, Mioveni, Bragadiru sau Bârlad.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version