USR-PLUS domină marile orașe din țară. Unde a bătut și PNL, și PSD

Alianța USR-PLUS s-a clasat pe locul al 3-lea în preferințele românilor la alegerile europarlamentare, după PNL și PSD, însă a câștigat alegerile în multe dintre marile orașe din țară, inclusiv în București.

În capitală, USR-PLUS a obținut 40,59% din voturi.

USR-PLUS a câștigat alegerile și în mai multe orașe tradițional „roșii”, ca de exemplu Craiova sau Pitești, unde se vota masiv pentru PSD.

Iași

Ziaruldeiași.ro scrie că USR-PLUS a câștigat alegerile în municipiu, la distanță mare de PNL și PSD. Alianța a luat 36,93%, PNL 18,58%, iar PSD 15,17%.

Cluj-Napoca

Potrivit digi24.ro, în al doilea oraș ca mărime din România a câștigat detașat alianța USR-PLUS, aceasta obținând 41,4%.

PNL a luat 25,5%, în timp ce PSD a obținut un scor minuscul, de doar 8,3%.

Timișoara

Rezultate neoficiale citate de Adevărul arată că USR – PLUS a învins detaşat PNL în acest oraș, obținând 39,65 %. PNL a primit 23,17 % din voturi, iar PSD – 11,39 %.

Constanța

USR-PLUS a câştigat municipiul Constanţa. Conform numărătorii paralele făcute de filiala locală, alianța a obţinut un scor de 34%, notează Adevărul. PNL a strâns 27%, iar PSD este pe locul al treilea, cu 17%.

Craiova

În Craiova, alianţa USR – PLUS a câştigat alegerile, având câteva mii de voturi peste PSD, relatează Adevărul, care citează surse politice.

Bacău

Conform publicației locale bacău.net, USR-PLUS se află pe primul loc în opțiunile locuitorilor, alianța fiind urmată de PNL. PSD se clasează abia pe locul 3.

USR- PLUS : 30,33%
PNL : 22,14%
PSD : 18,92%

Pitești

Alianţa USR-PLUS a obţinut 27,75% din voturi la Pitești, PSD 23,34%, iar PNL 19,03%, conform Adevărul.

Alianța USR-PLUS a câștigat alegerile și în alte orașe precum Ploiești, Câmpina, Vaslui, Mioveni, Bragadiru sau Bârlad.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.