Uscător de rufe separat sau mașină de spălat cu uscător de rufe? Ce e important să știm

Atunci când e vorba de alegerea unui produs electrocasnic mare decizia de cumpărare trebuie făcută cu grijă și în cunoștință de cauză pentru că e o investiție în viitor care trebuie să țină mulți ani.

Tocmai din acest motiv vă sfătuim să vă documentați temeinic înainte de a alege să cumpărați o mașină de spălat rufe cu tot cu uscător sau un uscător de rufe separat. Cu siguranță nu există un răspuns corect pentru decizia pe care trebuie să o luați însă în funcție de nevoile voastre vă puteți adapta și cumpărăturile.

Calitatea uscării

Uscarea hainelor se poate face prin două tehnologii diferite atât prin mașina de spălat cu uscător cât și prin uscător simplu. Cele două tehnologii sunt fie prin condensare sau prin pompă de căldură.

Tehnologia care folosește pompă de căldură e mult mai blândă cu hainele și cu fibrele acestora. Pompa injectează aer călduț în interiorul tamburului și usucă mult mai delicat rufele. Atunci când se folosește în schimb tehnologia condensarii temperatura din tambur e foarte ridicată.

Diferența între mașina de spălat cu uscător și uscătorul separat se face la calitatea uscării în felul următor: mașina de spălat are în general trei programe de uscare în funcție de tipul de țesătură: bumbac, sintetice și lână, în timp ce uscătoarele de rufe au și programe speciale de uscare în funcție de tipul de haine cum ar fi: delicate, jeans, mix, sport.

Consumul de energie electrică

La acest capitol diferența este clară între mașinile de spălat rufe cu tot cu uscător și uscătoarele dedicate. În general, uscătoarele independente tind să aibă un consum scăzut, eficientizat, mai ales dacă fac parte din clasa energetică cea mai înaltă. Și mașinile de spălat pot avea un consum scăzut de energie însă acesta nu poate fi la fel de eficient pentru ambele funcții, și pentru spălare și pentru uscare.

Spațiul de amplasare

În general achiziționarea ambelor electrocasnice mari este soluția ideală însă de cele mai multe ori decizia nu e luată neapărat din cauza bugetului, ci și din cauza spațiului disponibil.

Dacă sunteți limitat ca spațiu, mașina de spălat rufe cu uscător incorporat este cu siguranță soluția perfectă. Cu toate astea, în locuințele din ziua de astăzi cei mai mulți aleg să suprapună mașina de spălat și uscătorul dedicat, care sunt de dimensiuni asemănătoare, și astfel salvează o mulțime de spațiu în baie sau bucătărie, în funcție de amplasament.

 

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.