Imagini rare cu o ursoaică ce descoperă o cameră de monitorizare în Apuseni

urs ursoaică
Foto: Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu o ursoaică surprinsă de o cameră de monitorizare în Parcul Natural Apuseni.

În imagini se vede cum ursoaica descoperă și cercetează camera de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni, iar apoi pleacă mai departe.

Imaginile au fost filmate de una din camerele de monitorizare cu senzori amplasată de specialiștii Romsilva.

În anul 2019, în România trăiau aproximativ 6.500 – 7.200 de urși bruni. După zimbru, ursul brun este cel mai mare animal sălbatic de uscat din România. Un mascul ajuns la maturitate cântărește, în medie, 250-300 de kilograme, iar o femelă între 150 și 250 de kilograme.

Ursul brun are o blană maro, care variază de la nuanțe galben-maronii până la maro închis, maro-roșiatic și chiar negru. Părul din blană crește până la 10 centimetri lungime, iar ghearele urșilor ajung până la 10 centimetri lungime.

Urișii bruni consumă plante, ciuperci, fructe de pădure, rădăcini, bulbi, dar și carne (carnea reprezintă cam 10-15% din dieta unui urs brun).

În regiunile unde vânătoarea este redusă, urșii trăiesc, în medie, 25 de ani, iar în captivitate masculii ajung și la 47-50 de ani.

Animale sălbatice din România – aici găsiți o listă cu informații detaliate despre fauna României.

Parcul Natural Apuseni asigură un habitat pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc, menționează specialiștii Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 de hectare fiind păduri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.