Următoarea Cupă Mondială va avea loc iarna

Următoarea Cupă Mondială va fi câștigată în preajma Crăciunului. Foto: FIFA

FIFA a luat o decizie istorică: Turneul final de peste patru ani, găzduit de Qatar, va avea loc iarna, între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Mai mult, forul suprem al fotbalului mondial nu a decis încă numărul echipelor participante la Qatar 2022. În prezent, la Cupa Mondială se califică 32 de echipe, însă de la ediția din 2026, care se va disputa în cele trei mari țări de pe continentul nord-american, SUA, Canada și Mexic, numărul va crește la 48.

Decizia de a organiza o Cupă Mondială iarna vine oarecum firesc, având în vedere temperaturile extrem de ridicate din Qatar pe timpul iernii.

A fost aleasă perioada noiembrie-decembrie pentru a nu se mai intersecta cu Ramadanul, care va avea loc în luna aprilie (n.r. – la Cupa Mondială din Rusia, naționalele țărilor arabe au fost extrem de slăbite), dar nici cu Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022, care se vor disputa în luna februarie.

Astfel, cu o săptămână înainte de Crăciun, peste patru ani, vom afla numele unei noi campioane mondiale la fotbal. Există, însă, în continuare, mulți critici ai competiției din Qatar.

Qatar 2022, un turneu contestat

Controversele din jurul turneului final din 2022 sunt numeroase, de la acuzații de corupție, la folosirea sclaviei moderne pentru ridicarea noilor stadioane din Peninsula Arabă.

Partidele de la Cupa Mondială 2022 se vor disputa în 5 orașe, iar distanțele între stadioane vor fi foarte mici. În micuțul stat din Orientul Mijlociu sunt așteptați peste un milion de suporteri în timpul turneului final. Majoritatea dintre ei vor fi din Peninsula Arabă, în special din Arabia Saudită.