Urmașele Miței Biciclista. Prima echipă feminină de ciclism din România

Daimon Women Cycling Team are 11 componente (Facebook)
Daimon Women Cycling Team are 11 componente (Facebook)

Daimon Women Cycling Team este prima echipă feminină de ciclism din România și își propune să participe la cât mai multe competiții pe șosea.

Din echipă fac parte 11 sportive amatoare. Ele au debutat, cu o victorie, la primul concurs de ciclism feminin din România, Road Grand Park, care a avut loc în urmă cu câteva zile.

Alexandra Vulpe, Carolina Haita, Cristina Calman, Gabriela Bayer, Gabriela Stan, Ileana Albu, Ruxandra Bunea, Roxana Ghilț, Roxana Radu, Roxana Vatrici și Zora Iuga fac parte din echipă.

Ele au participat anul trecut la 88 de curse și s-au clasat de 55 de ori pe podium. Noua echipă este asociată Federației de Ciclism și își propune să atragă cât mai multe sportive.

Pe lângă participarea la competițiile internaționale, Daimon Women Cycling Team vrea să crească noua generație de cicliste pentru lotul național, având deja o secțiune dedicată junioarelor.

Echipa a atras deja numeroși sponsori și este bine pusă la punct cu analizele, recuperarea medicală și testele de performanță sportivă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: