Unul dintre cele mai sărate lacuri din România a secat

Sursa foto: captură video Știrile Pro TV
Sursa foto: captură video Știrile Pro TV

Lacul din Movila Miresii, din Brăila, unul dintre cele mai sărate din România, a secat aproape complet. Lacul se întindea pe o sută de hectare, iar acum o rămas câteva ochiuri de apă, iar mâlul care e expus la soare formează deja cristale de sare. Se estimează că din 120 de hectare de apă au mai rămas acum doar 15.

Sărurile lacului provin din izvoarele subterante care îl alimentau, alături de ploi. Autoritățile județene aveau aici în plan să construiască o stațiune, însă planurile au rămas doar pe hârtie și acum caută investitori care să salveze întregul loc.

„Începând de la anul, vom investi foarte mulți bani în ceea ce înseamnă infrastructură, canalizare, apă, electricitate, pentru a da posibilitatea noilor investitori de a veni și a dezvolta zona, pentru că este un lac cu mare potențial turistic”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, pentru Știrile Pro TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.