Unul dintre cele mai importante spitale din București se modernizează. Va avea heliport

Spitalul Universitar din București ar putea avea un heliport funcţional anul viitor. Unitatea medicală are deja unul construit din donaţii în urmă cu 14 ani, însă acesta a fost transformat în parcare pentru angajaţi deoarece a fost construit prea aproape de râul Dâmboviţa, informează digi24.ro.

Legea nu le permitea aparatelor de zbor să aterizeze la mai puțin de 60 de metri de luciul unei ape, așa că niciun elicopter nu a avut voie să aterizeze aici. Între timp însă, legea a fost modificată, iar conducerea spitalului a găsit un sponsor dispus să reconstruiască heliportul de la zero.

„Începând de la anul vom putea fi un spital complet din acest punct de vedere, reîntregind tot ce înseamnă medicina de urgenţă, cu un heliport pe care de mult îl gândeam, care va fi amplasat în curtea Spitalului Universitar. Asta însemnând infrastructură, loc de aterizare, semnalizare luminoasă, culoar de zbor”, a declarat managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, pentru postul de televiziune.

Construcția noului heliport va costa aproximativ 150.000 de euro. Heliportul va fi legat printr-o pasarelă de unitatea de primiri urgențe.

În prezent, elicopterele care aduc pacienţi la Spitalul Universitar aterizează pe stadionul Dinamo, la 5 kilometri distanţă, de unde bolnavii sunt preluaţi de ambulanţele care trebuie să facă faţă traficului foarte aglomerat din capitală.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din străinătate. Plata ajunge la 2.300 de euro, avantaje pentru căsătoriți
O altfel de casă. Costă doar câteva mii de euro, secretul „stă” însă în pereţi
S-au pus în vânzare bilete de avion de 8 euro din București spre destinații din Europa