Unul dintre cele mai frumoase drumuri din România e plin de rable cu reclame

FOTO: turnulsfatului.ro
FOTO: turnulsfatului.ro

De la Cârțișoara până la Bâlea Lac sunt 30 de kilometri și șase mașini lăsate pe marginea drumului drept reclame la firme de tractări. O rablă la cinci kilometri. Toate acestea numai pe partea din județul Sibiu a Transfăgărășanului, relatează Turnul Sfatului.

În vreme ce unii turiști și antreprenori nu văd nicio problemă la această formă de promovare a unei afaceri, iubitorii de natură spun că poluează, mai ales din punct de vedere vizual.

”Cine vrea să urce într-o rezervație naturală ca să vadă rable abandonate în fața peisajului?”, se întreabă un turist.

Duminica aceasta, la doar trei zile de la deschiderea oficială a drumului, au apărut alte două vehicule abandonate, având roțile dezumflate și tobele de eșapament căzute. Ceea ce este și mai grav este faptul că proprietarul acestor vehicule, care este același pentru ambele mașini, a îndepărtat intenționat plăcuțele de înmatriculare.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, proprietarul afacerii de tractări mașini a vorbit foarte relaxat și deschis despre această modalitate de a promova business-ul. El spune că atâta timp cât duc mașini cu reclame pe ele firme din Sibiu și Avrig, nu vede niciun motiv pentru care nu ar duce și el, mai ales că firma lui se află în Cârța, foarte aproape de Transfăgărășan.

Proaspăt reales în funcție, primarul comunei Cârțișoara ne-a transmis că a fost ocupat cu campania electorală și nu a avut timp să vadă exact care este situația pe Transfăgărășan, însă se va apleca asupra problemelor de aici în zilele următoare.

De partea cealaltă, atât Poliția Rutieră cât și Direcția Regională de Drumuri și Poduri – administratorul drumului – au precizat public faptul că nu pot interveni din punct de vedere legal.

FOTO: turnulsfatului.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.