Unul dintre cei mai mari fotbaliști italieni, Gianluca Vialli, a murit la 58 de ani

Roberto Baggio și Vialli în perioada în care erau colegi la Juventus FOTO: Wikimedia Commons
Roberto Baggio și Vialli în perioada în care erau colegi la Juventus FOTO: Wikimedia Commons

Gianluca Vialli, unul dintre cei mai buni fotbaliști italieni, a murit la vârsta de 58 de ani. Vialli și-a început cariera la Cremonese, clubul din orașul natal, după care a jucat în Serie A, pentru Sampdoria și Juventus.

Și-a încheiat cariera la Chelsea, echipă la care a devenit apoi antrenor. La Chelsea a fost coleg și cu internaționalul român Dan Petrescu.

La naționala Italiei a avut 59 de selecții și a marcat 16 goluri. A făcut parte din echipele care au reprezentat Italia la cupele mondiale din 1986 și 1990.

Potrivit The Guardian, în ultima perioadă a renunțat la postul de șef de delegație pentru naționala Italiei pentru a urma tratamentul împotriva cancerului pancreatic.

„Scopul meu este să-mi folosesc toate energiile psiho-fizice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, pentru a putea face față noilor provocări”, spunea Vialli pe 14 decembrie 2022.

A fost diagnosticat cu această boală în 2017, iar după un an de tratament medicii i-au spus că este în remisie.

„Știu că probabil nu voi muri de bătrânețe, sper să trăiesc cât mai mult, însă mă simt mai fragil ca înainte”, spunea Vialli, într-un documentar Netflix difuzat în martie, anul trecut.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.