Unu din zece români crede că Pământul este plat

Planeta Pământ (wikimedia.org)
Planeta Pământ (wikimedia.org)

Un studiu realizat recent arată că românii cred mai mult în horoscop decât în știință.

Peste jumătate dintre români cred în horoscop, fiind de părere că are o bază științifică, iar unul din cinci români ”știe” că Soarele se învârte în jurul Pământului, susține un studiu realizat de Ivox la comanda Asociației Secular Umaniste (ASUR).

Potrivit studiului, unu din zece români crede că Pământul este plat, iar 2 din 10 români consideră că Soarele se învârte în jurul Pământului.

Mai mult, 57% dintre respondenți cred în horoscop și în astrograme, considerând că acestea au substrat științific. Un sfert dintre români cred în trăsăturile zodiilor.

4 din 10 români (41%) consideră că școala nu i-a ajutat prea mult în fundamentarea cunoștințelor – 6 din 10 respondenți și-ar dori să aibă un nivel de cunoștințe științifice mai ridicat, scrie Digi 24.

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 2.477 de respondenți din mediul urban, de peste 18 ani, în perioada 18-22 septembrie 2016.

Câți bani le dă Guvernul celor care se angajează în alt oraș

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.