Două universităţi româneşti în TOP 500 mondial

studenti_matematica
Două instituţii superioare de învăţământ din România au fost incluse de Comisia Europeană într-un top al celor mai valoroase universităţi din lume.

Dacă Universitatea Bucureşti se afla de ceva vreme printre primele 500 de universităţi ale lumii, acum este rândul clujenilor să se mândrească. Noua instituţie românească inclusă în top este Universitatea „Babeş Bolyai”, din Cluj Napoca.

Clasamentul întocmit anual de Comisia Europeană ţine cont de următoarele criterii: recunoaşterea în cercetare, calitatea predării şi învăţării şi deschiderea spre colaborările internaţionale cu alte universităţi.

Comisia Europeană va prezenta clasamentul oficial luna viitoare. Atunci vom afla şi locurile exacte ocupate de cele două universităţi din România.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.