Universitatea Craiova a câștigat Cupa României: 2-0 cu Hermannstadt

Universitatea Craiova a câștigat Cupa României 2018. Foto: Facebook / U Craiova

După 27 de ani de nereușite, Universitatea Craiova a reușit să câștige din nou un trofeu. ”Juveții” au câștigat Cupa României, după un 2-0 cinic cu tânăra FC Hermannstadt, noua echipă a Sibiului, care din sezonul viitor va juca în prima ligă.

Universitatea Craiova, încurajată frenetic de peste 20.000 de suporteri, a controlat jocul tactic și a lovit pentru prima oară după o jumătate de oră de joc, prin brazilianul Gustavo, care a înscris printr-un șut superb, bine plasat, de la marginea careului de 16 metri.

Sibienii, care n-au împlinit încă trei ani de existență, au dat o replică timidă, iar oltenii au profitat. Mitriță a stabilit scorul final încă din minutul 58, după o acțiune rapidă a celuilalt atacant de buzunar al Universității, Băluță.

Cupa merge pentru a șasea oară în Bănie, iar italianul Devis Mangia a reușit să aprindă din nou flacăra pasiunii pentru fotbal la Craiova, după mulți ani de mediocritate.

”Studenții” vor juca în Liga Europa, iar Hermannstadt, prima echipă din al doilea eșalon care ajunge în finala Cupei României în ultimii 45 de ani, va promova în Liga 1, după un sezon excelent.

Universitatea Craiova – FC Hermannstadt 2-0
Gustavo (30), Mitriță (58)

U Craiova: Mitrovici – R. Popa, Kelici, Tiago Ferreira – Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Al. Băluță, Al. Mitriță
Rezerve: L. Popescu, Burlacu, Santos, Glavina, Rossi, Dimitrov, Screciu
Antrenor: Devis Mangia

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, Crișan, Stoica, Tătar – Dîlbea, Boboc – Herghelegiu , Rusu, Petrescu – Blănaru;
Rezerve: Niga – Pîrvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitru;
Antrenor: Alexandru Pelici