Unic în România. „Universitatea vârstnicilor” s-a deschis. Ce vor pensionarii să învețe

Universitatea Vârstei a Treia și-a deschis porțile și au participat peste 200 de persoane în vârstă interesate. Proiectul este implementat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Potrivit reprezentanților universității, citați de jurnaliștii de la Viața Liberă Galați, în alte țări, astfel de programe există de multă vreme.

De exemplu, Marea Britanie are 782 de universități pentru vârstnici, în Franța sunt 120, în Noua Zeelandă sunt 63, iar China are peste 19.000. De altfel, Universitatea Vârstei A Treia (U3A) din Galați a devenit membră a Asociației Internaționale a Universităților pentru Vârsta a Treia.

Seniorii au la dispoziție mai multe domenii de studiu precum: Medicină, Drept, Artă, Cultură și civilizație, Turism, Istorie, Fiolosofie și Teologie, Kinetoterapie, Nutriție și Știința alimentației, Economie, Geopolitică și Relații Internaționale, Psihologie și Pedagogie Intergenerațională, Științe și Inginerie.

Pentru anul acesta, s-au înscris deja peste 150 de cursanți. Cel mai tânăr are 53 de ani, iar cel mai în vârstă are 83. Cele mai căutate cursuri sunt cele de Medicină, Nutriție și Știința alimentației, Turism și Kinetoterapie.

Printre altele, în timpul cursurilor, vârstnicii pot afla informații economice, precum cele despre facilitățile fiscale pe care le pot avea, au ocazia să înțeleagă mai multe detalii despre analizele de laborator, detalii despre fitoterapia vârstei a treia sau artă.

40 de cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” vor preda cursurile. Cursanții nu vor da examene, nu vor primi note și nici vor avea absențe. La final, după un an de studiu, vor primi un atestat. Taxa de înscriere pentru anul academic 2016 – 2017 este una modică, de doar 50 de lei.

Vă invităm să faceți parte din comunitatea noastră de cititori

Alte articole din aceeași categorie:

Singura universitate din România care a intrat în TOP 800 cele mai bune din lume

https://greatnews.ro/patru-universitati-din-romania/