Ungaria mobilizează garda civilă la granița cu România

Foto: Pixabay

Garda civilă maghiară va fi mobilizată, la sfârșitul săptămânii, pentru a sprijini efortul de patrulare al poliției la granița dintre Ungaria și România.

Membrii gărzii civile din Ungaria vor patrula între localitățile Kiszombor și Nagylak, anunță agenția MTI, citată de Adevărul.

Vor fi mobilizate 13 asociații de gardă civilă până în data de 15 iunie. Voluntarii vor patrula, alături de polițiști, între orele 18 și 6, în punctele de trecere a frontierei, în zona Kiszombor, Tiszasziget şi Makó, precum şi pe malul Mureşului.

Scopul acțiunii este depistarea ”activităților de frontieră deosebite”.

”Începând de sâmbătă şi angajaţii Armatei Ungare participă din nou la activităţile de apărare a graniţei. În decurs de trei luni, două sute de soldaţi vor fi angrenaţi, pe schimburi, în apărarea frontierei. În total, o mie de militari îndeplinesc sarcini de susţinere la graniţa ungaro-sârbă, sub coordonarea poliţiei.”, relatează agenţia maghiară MTI.

UDMR a propus în România instituirea unor gărzi civile similare celor din Ungaria. Iniţiativa legislativă a fost adoptată tacit în 25 martie de către Senat.